Tomatsås som funkar till mycket
Detta är min variant av tomatsås. Kan användas som pastasås, som bas till vegfärs-sås eller som en tjockare tomatsås till pizza. Eller varför inte som sås till kokt matvete.
2 – 4 pers (beroende av vad man äter till)
4 morötter (fint rivna)
1 gul lök (fint hackad)
3 – 5 vitlöksklyftor (pressade)
1 burk krossad tomat
1 – 2 färska tomater (hackade med skal)
3 msk olja (oliv, raps går bra. Själv föredrar jag avokado-olja)
5 lagerblad (kan uteslutas)
1 tsk gurkmeja
2 tsk paprika pulver
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk råsocker
2 msk Oregano eller pizzzkrydda
Ketchup eller tomatpure efter eget tycke
1 Hetta upp oljan och lägg i löken och vitlöken. Fräs snabbt. Löken skall inte ta färg.
2 Lägg i resten av ingredienserna och låt puttra utan lock i 5 - 15 minuter.
3 Njut
0 kommentarer:
Skicka en kommentar