torsdag 23 juli 2009

Kina-mat: Shitake och tofu i mild sås

Mycket god rätt med lite sötma och sesamsmak. Rätten är lättlagad och går även att variera på många olika sätt. Man kan byta ut shitake mot mot annan svamp eller byta ut tofun mot seitan t.ex. Servera med ris.

2 – 4 personer

4 kakor tofu i 2.5x1.5 cm bitar(välj en ganska fast tofu)
250g shitake
1.5 dl vatten (eller svampbuljong utan smakförstärkare)
1 msk sherry
4 msk olja
1 msk mörk soya
1 tsk majsmjöl
3 krm salt
1 tsk socker
1 tsk sesamolja

1 hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Tillsätt svampen och stek snabbt på hög värme.

2 Tillsätt vattnet och koka upp. När det kokar tillsätt tofu, salt och socker. Låt småkoka 3 minuter

3 tillsätt sherry och sesamolja.

4 Gör en redning av majsmjöl, soya och lite vatten. Blanda i och rör hela tiden. Stäng av värmen och låt stå 2 minuter.

5 smaka av med soya, salt och sesamolja. Servera med jasminris. Njut.

0 kommentarer:

gröna och vegetariska recept   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP