tisdag 21 juli 2009

Lättlagat: Veggbitar i oregano och balsamvinäger sås.

Faktiskt en av min mors favoriträtter. Rätten är lätt och snabb att laga och går att äta till allt från kokt potatis, ris, pasta mm. Det är en rätt som får en speciell smak på grund av balsamvinägern och det går anpassa rätten genom att välja olika sort och kvalité på just vinägern. Receptet är från början anpassat till quornfiléer men fungerar bra med flera vegan-alternativ också.

2 personer

4 quorn filéer (eller motsvarande mängd andra vegg-bitar)
1 vitlöksklyfta
1 msk smör (eller margarin för vegan)
0.5tsk salt
1 krm svartpeppar
2.5 dl soyagrädde
1 msk eller 1 tärning grönsaksbuljong (använd buljong utan smakförstärkare)
2 – 3 tsk oregano
1 msk balsamvinäger

1 Stek filéerna/bitarna med lite peppar och salt. Dela i ganska stora bitar (2.5 cm)

2 Blanda alla ingredienserna och filéerna/bitarna i en gryta och koka upp.

3 Låt koka i 5 minuter. Smaka av.

4 Servera med t.ex kokt potatis och lättkokta morötter med en nypa salt och lite margarin.

5 Njut

0 kommentarer:

gröna och vegetariska recept   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP