måndag 13 juli 2009

Tomatsås som funkar till mycket

Detta är min variant av tomatsås. Kan användas som pastasås, som bas till vegfärs-sås eller som en tjockare tomatsås till pizza. Eller varför inte som sås till kokt matvete.

2 – 4 pers (beroende av vad man äter till)

4 morötter (fint rivna)
1 gul lök (fint hackad)
3 – 5 vitlöksklyftor (pressade)
1 burk krossad tomat
1 – 2 färska tomater (hackade med skal)
3 msk olja (oliv, raps går bra. Själv föredrar jag avokado-olja)
5 lagerblad (kan uteslutas)
1 tsk gurkmeja
2 tsk paprika pulver
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk råsocker
2 msk Oregano eller pizzzkrydda
Ketchup eller tomatpure efter eget tycke

1 Hetta upp oljan och lägg i löken och vitlöken. Fräs snabbt. Löken skall inte ta färg.

2 Lägg i resten av ingredienserna och låt puttra utan lock i 5 - 15 minuter.

3 Njut

0 kommentarer:

gröna och vegetariska recept   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP