söndag 7 mars 2010

Asiatiskt inspirerad mat: Nudlar med seitan och svamp

En snabblagad rätt som jag brukar äta som snabbmat på kvällen. Har man bara lite färdig gluten i kylen eller frysen går det på bara några minuter. Bäst passar det med seitan som har legat i en ganska stark marinad, men det går bra även med seitan som kokats i saltat vatten. Rätten är vegan och går att variera på oändligt många sätt genom att tillsätta andra ingredienser eller bara byta svamp.

1 person

100 g svamp (i ganska stora bitar)
100 g seitan (i bitar mellan 1 - 1.5 cm)
1 msk olja (blandad sesamolja ge god smak men man kan använda vanlig olja)
5 skivor inlagd ingerfära (eller riven färsk alternativ malen i pulver)
1 st hackad vitlöksklyfta
0.5 dl vatten eller buljong
2 - 3 msk mörk soyasås
1.5 - 3 msk råsocker
1 paket snabbnudlar (kokade utan buljong-påsen)

1 hetta upp en stekpanna till högvärme tillsätt oljan och stek så att svampen får en ganska mörk färg

2 tillsätt seitan och stek 1 minut, tillsätt ingefära och vitlök och stek 1 minut till.

3 tillsätt vatten, soyasås och socker och låt koka på hög värme tills såsen kokar ner och blir tjock, det ska inte bli mer än någon matsked sås trögflytande sås kvar i pannan.

4 stäng av värmen och tillsätt de kokade nudlarna, se till att dom är ganska torra när dom tillsätts annars blir såsen för lös. Rör om så att såsen fördelas jämt i nudlarna. Servera direkt och njut.

0 kommentarer:

gröna och vegetariska recept   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP