måndag 1 mars 2010

Lättlagat: kikärter med spenat och svamp

En mycket lättlagad rätt som passar att äta som en egen rätt med T.ex en tomatsallad och lite kall pepparrots sås till. Rätten passar även bra som en del i en större måltid och kan ändras och kombineras hur mycket som helst. Rätten är vegansk förutom garneringen som är fetaost men kan för veganer bytas ut mot marinerad tofu.

2 - 4 personer

4 burkar kikärter eller ca 900 kokta kikärtor
500 g färsk spenat (rensad och sköljd)
1 gul lök (hackad)
10 st inlagda vitlökar
250-500 g färsk svamp (alternativt fryst eller konserverad)
2 msk olja
1 tärning svampbuljong
1/2 tärning grönsaksbuljong
vitpeppar
salt
en bit fetaost eller marinerad tofu i tärningar.

1 Skär svampen i ganska stora bitar. Hetta upp en wok eller en gryta med oljan och stek svampen på hög värme tills den fått en bra färg.

2 Sänk värmen och lägg i en hackade löken och den marinerade vitlöken. Låt steka någon minut.

3 lägg i de sköljda kikärterna och buljongen. Låt steka någon minut tills de börjar få värme.

4 Lägg i den rensade och sköljda spenaten sätt på lock och låt sjuda på låg värme i mellan 4-6 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

5 Garnera med fetaosten eller tofun, sätt på locket i någon minut till så att osten hinner smälta lite. Njut!

0 kommentarer:

gröna och vegetariska recept   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP