onsdag 30 juni 2010

Tillbehör: Kall sås med gräslök och persika

Detta är en kall sås som är god till grillat efter som den har en hel del sötma. Man kan göra den på många olika sätt, men jag tycker att den blir godast om man använder soyayoghurt. Man kan även byta ut gräslöken till vanlig lök eller lägga till färsk dill om man serverar den till potatisrätter. Receptet är vegan men fungerar även bra med matyoghurt.

2 - 4 personer

4 persikohalvor på burk (använd dom mjukaste och tärna till 1 cm)
2 dl soyayoghurt
2 - 3 msk Mango chutney (eller annan söt chutney)
1 knippe gräslök (hackad)
1/2 - 1 tsk salt
eventuellt hackad vårlök eller salladslök

1 hacka och blanda ihop
2 låt gärna stå så att smakerna får "gå ihop" riktigt
3 Njut till grillat eller något annat gott.

0 kommentarer:

gröna och vegetariska recept   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP